Прибиральників у Парижі примушуватимуть виходити на роботу, щоб забрати гори сміття

Середа, 15 березня 2023, 17:04

Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен заявив, що для вирішення ситуації з горами сміття у столиці Парижі можуть застосовувати примусові заходи щодо сміттярів, які протестують через наміри уряду ухвалити пенсійну реформу.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він заявив в інтерв’ю Politico.

Дарманен попередив мера Парижа Анн Ідальго, що, "враховуючи санітарні умови", він має намір "реквізувати працівників, що страйкують" і змусити їх повернутися до роботи. Міністр додав, що в разі, якщо вона не вживе заходів, уряд "втрутиться в ситуацію в найближчі кілька годин".

Заступник мера Парижа Коломб Броссель назвав рішення очільника МВС Франції "новим доказом презирства уряду" до інакомислення і заявив, що це втручання в конституційне право робітників на страйк.

У Франції - восьмий загальнонаціональний страйк проти пенсійної реформи 

На думку Бросселя, це "ще раз демонструє, що цей уряд не здатний до діалогу і до виконання своїх обов'язків перед обличчям несправедливої реформи".

Як відомо, паризькі сміттярі із 6 березня страйкують на знак протесту проти суперечливої пенсійної реформи, за яку виступає президент Франції Еммануель Макрон. Реформа, яка може бути офіційно ухвалена парламентом країни до кінця тижня, збільшить пенсійний вік для сміттярів з 57 до 59 років.

У вівторок Профспілки сміттярів вирішили продовжити страйк щонайменше до 20 березня, коли на вулицях Парижа лежало близько семи тисяч тонн сміття.

В останні дні це питання перетворилося на запеклу політичну боротьбу, оскільки кілька міністрів уряду звинуватили Ідальго в ситуації, що склалася, і закликали її вжити заходів. У відповідь мерія заявила, що сміттєва війна закінчиться, якщо уряд Макрона відкличе свою пенсійну реформу.

В уряді Франції не збираються відмовлятися від планів пенсійної реформи попри масштабні акції протесту.

Детально на цю тему читайте у статті: Два роки пенсії, що збурили Францію: чи призведуть масштабні протести до розпуску парламенту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: