У ПАРЄ зібрали на зустріч лідерів "хороших росіян"

Вівторок, 21 березня 2023, 14:28

Керівництво Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) провело зустріч з представниками так званих російських демократичних сил.

Як пише "Європейська правда", про це йдеться у повідомленні Ради Європи.

Зустріч пройшла в Парижі 20 березня. На ній відбувся "обмін думками" з представниками російських демократичних сил, зазначили у Раді Європи. Мета зустрічі - "активізація діалогу та вивчення шляхів співпраці" з ПАРЄ в майбутньому.

Зазначається, що зустріч стала практичним продовженням кількох резолюцій ПАРЄ, в яких вона неодноразово закликала "розвивати взаємодію з російським громадянським суспільством, правозахисниками, незалежними журналістами, науковими колами та демократичними силами".

При цьому у Раді Європи підкреслили, що представники РФ, з якими відбувається взаємодія, повинні поважати цінності та принципи організації, включаючи територіальну цілісність України.

Учасники зустрічі домовилися продовжувати цей діалог.

З російського боку у зустрічі взяли участь президентка Фонду вільної Росії Наталія Арно, Дмитрій Гудков ("Российский антивоенный комитет" / "Российский комитет действий"), Геннадій Гудков (Громадський рух "За свободную Россию"), Сергєй Гурієв, ("Российский антивоенный комитет" / Проєкт "Настоящая Россия" / Фонд боротьби з корупцією), Євгенія Кара-Мурза (Фонд "Свободная Россия), Гарі Каспаров ("Форум свободной России" / "Российский комитет действий" / "Российский антивоенный комитет"), Михаїл Ходорковський ("Российский антивоенный комитет"/ "Российский комитет действий").

Нагадаємо, євродепутат і експрем’єр Литви Андрюс Кубілюс вважає, що для того, аби допомогти громадянам Росії звільнитися від імперської ностальгії, треба прийняти Україну в НАТО.

"Нам треба говорити про перспективу демократичної Росії, щоб допомогти Україні стати членом НАТО. Тому що в деяких західних столицях теж немає віри в демократію в Росії, - зазначив Кубілюс. - Через це, коли ми починаємо говорити про повну військову перемогу України, у них виникає острах, що така перемога призведе до розвалу Росії і хаосу, з втратою контролю над ядерною зброєю".

Повне інтерв’ю – у матеріалі Андрюс Кубілюс: Нам треба говорити про демократію в Росії, щоб допомогти Україні вступити в НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: