Група українських військових завершила у Британії навчання на танках Challenger 2

Понеділок, 27 березня 2023, 08:03

Група українських військових повернулася до України після завершення навчання у Великій Британії на танках Challenger 2.

Про це повідомило видання The Guardian з посиланням на Міноборони Британії, пише "Європейська правда".

Українські військові прибули до Британії невдовзі після того, як глава британського уряду Ріші Сунак оголосив у січні про надання Україні 14 танків Challenger 2. З того часу британські інструктори кілька тижнів тренували українців експлуатувати та воювати танками.

Британія надасть Україні вдвічі більше танків Challenger 2, ніж обіцяла – посол

Міністр оборони Британії Бен Воллес прокоментував завершення навчання, заявивши, що українські солдати "повертаються на батьківщину краще озброєними, але до не меншої небезпеки".

"Це справді надихає - бачити рішучість українських солдатів, які завершили навчання на британських танках Challenger 2 на британській землі. Ми і надалі будемо підтримувати їх і робитимемо все можливе для підтримки України так довго, як це буде потрібно", - зауважив Воллес.

Британський підполковник Джон Стоун, який керував навчальною місією, сказав, що всі були "надзвичайно вражені рівнем продемонстрованої компетентності". За його словами, немає сумніву, що "наші друзі будуть використовувати танки Challenger 2 якнайефективніше в майбутніх боях, захищаючи свою батьківщину".

Де сьогодні перебувають танки Challenger 2, у британському Міноборони не уточнили.

Окрім танків Challenger, Британія передає Україні 20 бронетранспортерів Bulldog і 30 самохідних артилерійських установок AS90.

Навчання на AS90 завершує вже друга група українських військових.

Раніше Міноборони Британії показало, як українські екіпажі тренуються на танках Challenger 2.




Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: