У Греції висунули звинувачення начальнику станції через залізничну аварію, у якій загинули 57 осіб

Понеділок, 6 березня 2023, 10:46

У Греції висунули звинувачення у вбивстві з необережності начальнику залізничної станції, чиї дії призвели до масштабної залізничної катастрофи.

Про це повідомило агентство АР, пише "Європейська правда".

Слідчий суддя та прокурор погодилися, що проти залізничного службовця мають бути висунуті звинувачення у вбивстві, а також звинувачення у заподіянні тілесних ушкоджень та створенні загрози безпеці на транспорті.

Тисячі людей вийшли на протести у Греції через масштабну залізничну аварію

Щонайменше 57 людей, багато з яких були підлітками та студентами, загинули внаслідок зіткнення пасажирського та вантажного поїздів у минулий вівторок на північ від міста Лариса у центральній Греції.

59-річний начальник станції, ймовірно, направив два потяги, що прямували в протилежних напрямках, на одну колію. Він провів 7 з половиною годин у неділю, даючи свідчення про події, що призвели до аварії, перш ніж йому було пред'явлено звинувачення та винесено ухвалу про його затримання.

Грецькі ЗМІ також повідомили, що автоматична система сигналізації в районі аварії не працювала, що уможливило помилку начальника станції. Начальники станцій на цій ділянці головної магістралі Греції спілкуються один з одним та з машиністами поїздів за допомогою двосторонніх рацій, а перемикачі керуються вручну.

Прем'єр-міністр Греції пообіцяв швидке розслідування аварії та сказав, що новий міністр транспорту опублікує план підвищення безпеки. 

За словами глави уряду Міцотакіса, щойно буде сформовано новий парламент, буде призначено комісію для розслідування десятиліть безгосподарного управління залізничною системою країни.

У неділю профспілки залізничників організували мітинг в центрі Афін, у якому, за даними влади, взяли участь близько 12 тисяч осіб. П'ятьох людей було заарештовано і семеро поліцейських отримали поранення, коли група з понад 200 осіб у масках почала кидати шматки мармуру, каміння, пляшки так коктейлі Молотова в поліцейських.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: