У Придністров’ї назвали імена громадян України, які нібито готували теракт "за вказівкою СБУ"

Четвер, 9 березня 2023, 17:51

ДержЗМІ у Придністров’ї назвали імена членів групи, яка нібито готувала теракт у регіоні за вказівкою Служби безпеки України, майже всі вони – громадяни України.

Як пише "Європейська правда", інформацію опублікував Telegram-канал телеканалу "Первый Приднестровский", посилаючись нібито на джерела у силових структурах невизнаного регіону. 

У публікації йдеться, що п’ятеро з шести підозрюваних – громадяни України, а громадянство ще одного затриманого уточнюють. 

Українець на ім’я В’ячеслав Кисничан нібито стежив за місцевими посадовцями, готував вибухівку і мав здійснити підрив автомобіля та "отримав від СБУ 2,5 тисячі доларів за роботу". 

Ігоря Сікайла, який нібито має статус біженця (на території, контрольованій офіційною владою, чи у невизнаному Придністров’ї – не пояснюють), буцімто передавав йому посилки від кураторів та збирав пристрої для стеження. 

Українці Юрій Бондар та Володимир Гребенюк теж нібито мали статус біженців. Стверджується, що їм доручили придбати Land Rover, у який Кисничан заклав вибухівку. 

Називають також нібито кураторів з СБУ "Олександра" і "Максима", з якими Кисничан і Сікайло спілкувалися у месенджерах, координували дії та отримували техніку для стеження і свої гонорари. 

Раніше 9 березня так званий придністровський "Слідчий комітет" заявив про затримання двох підозрюваних, які нібито планували "теракт" проти керівництва псевдореспубліки начебто за вказівкою СБУ, що в українській спецслужбі рішуче заперечили та назвали це зрежисованою у Кремлі провокацією. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: