Зеленський: Життя Саакашвілі залежить від етичного рішення Грузії

П'ятниця, 14 квітня 2023, 20:31

Президент Володимир Зеленський заявив, що життя експрезидента Грузії Михеїла Саакашвілі, який є громадянином України, залежить від етичного рішення Грузії.

Про це він сказав у своєму відеозверненні 14 квітня, повідомляє "Європейська правда".

"Життя Михеїла Саакашвілі залежить зараз не від політичного, не від якогось там особистого, а суто від етичного рішення, яке має чисту й вагому юридичну базу", – сказав Зеленський.

Клініка, де лікують Саакашвілі, хоче відмовитися від його подальшого перебування у закладі

Він зазначив: якщо людина потребує медичної допомоги, якщо від цього залежить життя, значить, потрібен цей крок. 

"Знаю, що адвокати Михеїла зараз подали термінове звернення до ЄСПЛ, щоб забезпечити йому належне лікування. І здається, це – єдиний шлях, щоб зберегти йому життя", – сказав президент.

Останнім часом стан здоров'я ув’язненого в Грузії Саакашвілі значно погіршився. На саміті ЄС 10 лютого прем'єр-міністр Матеуш Моравецький заявив, що Польща готова прийняти політика на лікування.

Депутати Європарламенту у затвердженій 15 лютого резолюції висловили серйозну стурбованість погіршенням стану здоров'я Саакашвілі та закликали помилувати його і відправити на лікування за кордон.

Наприкінці лютого ЄС подав офіційний протест грузинській владі щодо Саакашвілі після того, як це рішення розблокувала Угорщина. У ньому містився заклик звільнити Саакашвілі від покарання для лікування в Польщі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: