Новообрана глава Гагаузії пояснила, що змогла виграти вибори, бо "вдало вийшла заміж"

Середа, 17 травня 2023, 08:44

Кандидатка від проросійської партії "Шор" Євгенія Гуцул, яка перемогла на виборах у молдовському регіоні Гагаузії, пояснила вдалим заміжжям те, на які доходи вона жила до виборів.

Про це, як пише "Європейська правда", вона сказала на імпровізованому брифінгу в вівторок, її цитує видання Newsmaker.

Кореспондент телеканалу Moldova 1 Петро Гарчу спробував дізнатися про доходи Гуцул і про те, на що вона жила, перш ніж висунула свою кандидатуру на виборах. Гуцул відповіла, що "це означає вдало вийти заміж".

Молдова: у Гагаузії – обшуки щодо підкупу на місцевих виборах, партія "Шор" влаштувала протест 

Потім бесіду Гуцул із журналістом спробував перервати член партії "Шор" Сергєй Бургуджі, а пізніше кореспондента взагалі відтіснила охорона Гуцул.

За два роки, з 1 січня 2021 року по 31 грудня 2022 року, Гуцул отримала зарплату 4 243 леїв (майже 9 тисяч гривень. – Ред.). Її чоловік, приватний підприємець отримав дохід 140 тисяч леїв (майже 300 тисяч гривень. – Ред.). 

За цей же проміжок часу Гуцул отримала в дар 20 тисяч євро, ще 5 тисяч євро отримала у подарунок її новонароджена дитина.

Гуцул заявила, що володіє двома автомобілями: Volkswagen Jetta 2016 року випуску та Mercedes Vito 2010 року випуску. З 2019 року Гуцул володіє квартирою площею 47,1 квадратний метр. Згідно з декларацією, квартира коштує 300 тисяч леїв (понад 625 тисяч гривень. – Ред.).

Нагадаємо, 14 травня у другому турі виборів башкана Гагаузії – автономного регіону Молдови з дуже сильними проросійськими настроями – перемогла кандидатка партії "Шор" Євгенія Гуцул, отримавши понад 52% голосів. 

Прем'єр Молдови заявив про численні порушення на виборах у регіоні, а згодом стало відомо про вісім справ щодо порушень з фінансуванням кандидатів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: