Польща позиватиметься в Суді ЄС до Німеччини у справі нелегальних відходів

Четвер, 18 травня 2023, 17:35

Польща найближчим часом підготує та подасть заяву до Суду Європейського Союзу зі скаргою на Німеччину.

Про це повідомив заступник міністра клімату та навколишнього середовища Польщі Яцек Оздоба, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Polsat News.

Заступник голови Міністерства навколишнього середовища повідомив під час пресконференції в четвер, що німецька сторона вже кілька років ухиляється від відповідальності щодо очищення 35 000 тонн відходів, які нелегально потрапили з Німеччини до Польщі.

"Федеративна Республіка Німеччина ухиляється від дуже елементарних речей, таких як турбота про навколишнє середовище. У нас є більше семи місць, де Федеративна Республіка Німеччина ухиляється від своєї відповідальності і порушує договірну політику. Це місця, де німецькі компанії нелегально завезли відходи на територію Республіки Польща, а німці не хочуть їх забирати назад, фінансувати очищення", – сказав Оздоба.

Політик нагадав, що Міністерство клімату та Головна інспекція з охорони навколишнього середовища роками намагалися змусити німецьку владу відреагувати на це питання, але коментарі польської сторони залишалися без відповіді або вказувалося на відповідальність земель.

Оскільки проблему не вдалося вирішити мирним шляхом, Оздоба оголосив, що найближчим часом буде підготовлено відповідну заяву зі скаргою на Німеччину з цього питання та подано до Суду Європейського Союзу.

"Ми вирішили, що Міністерство клімату ініціює скаргу проти Німеччини. Підготовлена скарга вийде з Міністерства клімату з метою провадження в Суді ЄС щодо відповідальності Німеччини за транскордонні перевезення відходів та недотримання норм ЄС", – пояснив заступник міністра.

Нагадаємо, Суд Європейського Союзу зменшив вдвічі – до 500 тисяч євро – щоденний штраф, що накладається на Польщу в суперечці з Єврокомісією про судову реформу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: