Віцепрем’єрка зустрілася з делегацією "Венеційки": розповіла про виконання умов ЄС

П'ятниця, 5 травня 2023, 10:25

Делегація Венеційської комісії у Києві обговорила з віцепрем’єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною виконання рекомендацій ЄС щодо відбору суддів Конституційного суду України, зменшення впливу олігархів та законодавство щодо нацменшин.

Як пише "Європейська правда", про зустріч Стефанішина розповіла на своїй офіційній сторінці у Facebook

Стефанішина розповіла делегації "Венеційки", що в Україні вперше запроваджується конкурсна процедура відбору суддів КСУ і її прагнуть зробити прозорою, за кращими стандартами. 

"Зареєстрований у Верховній раді законопроєкт підготовлено за результатами консультацій з Венеційською комісією. Міжнародні експерти матимуть визначальну роль в оцінці моральних якостей, доброчесності кандидатів", – зазначила Стефанішина.

Вона наголосила на важливості якнайшвидше запустити конкурсний процес та закликала представників "Венеційки" номінувати своїх представників у Дорадчу групу, після ухвалення змін до закону про проведення відбору кандидатур на посаду судді КСУ.

Також делегації Венеційської комісії розповіли про кроки для втілення законодавства у сфері захисту національних меншин (спільнот), окремо обговорили і мовне питання та освітні права. 

У питанні впровадження антиолігархічного законодавства Стефанішина розповіла про зміни до антимонопольного законодавства згідно з правом ЄС, що має посилити економічну конкуренцію. Також вона закликала враховувати особливе становище України, оскільки реформи доводиться впроваджувати в умовах війни. 

Читайте також: "Майже готові" до переговорів про вступ: що показала оцінка України за 7 критеріями ЄС

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: