В РФ вважають, що Захід намагається заплутати світ щодо вибухів на "Північних потоках"

Середа, 7 червня 2023, 12:54

Посольство Росії в США заявило в середу, що повідомлення про те, що Сполученим Штатам було відомо про український план нападу на газопроводи "Північний потік", було частиною скоординованої спроби Заходу ввести світ в оману щодо правди.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

"Скоординована кампанія Заходу на чолі зі Сполученими Штатами, спрямована на введення в оману міжнародної спільноти, шита білими нитками", – заявив російський дипломат Андрєй Лєдєньов у дописі на каналі посольства в телеграмі.

За його словами, поширення теорій і версій, підкріплених горезвісними "конфіденційними" даними місцевого розвідувального співтовариства, проста до банальності".

У вересні 2022 року кілька підводних вибухів пошкодили трубопроводи "Північний потік-1" і новозбудований "Північний потік-2", які з'єднують Росію і Німеччину через Балтійське море.

Вибухи сталися в економічних зонах Швеції та Данії. Обидві країни заявили, що вибухи були навмисними, але ще не визначили, хто несе за них відповідальність. Ці країни та Німеччина проводять розслідування.

У лютому Кремль заявив, що світ повинен знати правду про те, хто здійснив диверсію на трубопроводах, і що винні мають бути покарані після того, як журналіст-розслідувач заявив, що американські водолази підірвали їх за вказівкою Білого дому.

Росія неодноразово заявляла, що Захід стоїть за вибухами на трубопроводах "Північний потік 1" і "Північний потік 2" у вересні минулого року.

У вівторок газета Washington Post повідомила, посилаючись на витік інформації, розміщеної в Інтернеті, що ЦРУ дізналося в червні минулого року через європейське шпигунське агентство, що команда українських сил спеціальних операцій з шести осіб мала намір підірвати газопровід Росія-Німеччина.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: