Трампістку Грін пропонують оголосити "послом Путіна в Конгресі" через її ідеї щодо України

Новини — Четвер, 18 квітня 2024, 21:20 —

Член Палати представників США від Демократичної партії Джаред Московіц подав дві правки до законопроєкту допомоги Україні, спрямовані проти антиукраїської трампістки, республіканки Марджорі Тейлор Грін.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Одна з правок, яку Московіц подав спільно з однопартійцем Грегом Лендсменом, вказує, що Грін "неодноразово намагалась блокувати допомогу Україні, граючи на руку незаконному порушенню суверенітету й територіальної цілісності України з боку Владіміра Путіна".

"Біолабораторії" і християни: Трампістка подала ідіотські правки до проєкту підтримки України

Реклама:

Крім того, у своєму Twitter (X) Грін поширювала російську дезінформацію, тому, як пропонують Московіц і Лендсмен, трампістку треба призначити "спеціальним посланником Владіміра Путіна в Конгресі США".

Інша правка авторства Московіца пропонує перейменувати офіс Марджорі Тейлор Грін на честь Невілла Чемберлена – прем’єра Британії, якому закидають умиротворення лідера нацистів Адольфа Гітлера.

Серія правок, які подала трампістка, викликають здивування. Одна з них пропонує, щоб американські законодавці, які проголосували за допомогу Україні, були зобов’язані вступити в Збройні сили України.

Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б

Інша – полягає у тому, що Україна повинна "закрити всі свої біолабораторії" й надати усі дані про такі "дослідження" уряду США, в іншому разі не отримає фінансування. 

Марджорі Тейлор Грін, прихильниця теорії змови QAnon, і раніше відзначалась скандальними заявами у бік України та західних посадовців.

Як повідомлялось, пакет підтримки України, який вніс спікер Палати представників Майк Джонсон у середу, передбачає виділення близько 61 мільярди доларів на допомогу Україні й союзникам. Фінальне голосування за законопроєкти має відбутись до вечора суботи, 20 квітня.

Президент США Джо Байден висловив готовність підписати в разі схвалення Конгресом законопроєкти, які вніс Майк Джонсон.

Читайте також: Конгрес готує перемогу України. Як США планують змінити бюджет та правила підтримки ЗСУ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: