Відбір присяжних для першого кримінального суду над Трампом майже завершили

Новини — П'ятниця, 19 квітня 2024, 10:09 —

У четвер у суді в нью-йоркському окрузі Мангеттен майже завершили відбір присяжних для першого кримінального суду над Трампом, що стосуються прихованих виплат з коштів кампанії порноакторці для нерозголошення інформації. 

Про це повідомляє CNN, пише "Європейська правда". 

Засідання почалося з того, що двох із семи відібраних у вівторок присяжних вирішили не залучати до розгляду справи, одну з них – на її прохання через побоювання, що участь надасть їй небажаної публічності.

Журналісти стверджують, що Трамп куняв під час першого кримінального суду в Нью-Йорку

Реклама:

Зі списку наступних 96 осіб, з-поміж яких мали обрати присяжних, вибір здійснили відносно швидко – близько 50 осіб одразу заявили, що не можуть гарантувати своєї неупередженості під час розгляду, і ще 9 заявили про інший конфлікт інтересів. 

Команда Трампа знову намагалася відхилити тих чи інших кандидатів на підставі того, що вони негативно висловлювалися про Трампа і його політику. Проте суддя Хуан Мерчан відповів, що це не є аргументом у тих випадках, коли людина висловлює готовність лишити свої емоції осторонь і робити висновки на основі фактів.  

До кінця дня обрали повний склад присяжних з 12 осіб -  семи чоловіків і п’ятьох жінок. Серед новопризначених присяжних люди дуже різних професій, від інвестиційного банкіра до логопедів і фізіотерапевтів. У п’ятницю залишається визначити ще п’ять "запасних" присяжних.

Суддя попросив журналістів у своїх матеріалах не згадувати про присяжних ніяких деталей, за якими їх можна було би ідентифікувати, навівши як приклад згадку у чиїйсь статті про "ірландський акцент" однієї людини. Крім того, він попросив не згадувати у пресі відповіді присяжних на питання про місце роботи. 

Суддя розраховує з понеділка розпочати безпосередньо розгляд справи.

Прокурори заявили, що не будуть розкривати стороні захисту особи перших свідків через побоювання, що Трамп почне писати щось про них у соцмережах. 

Нагадаємо, йдеться про перший кримінальний процес над Трампом у справі про виплату грошей порноакторці за нерозголошення інформації з метою впливу на вибори 2016 року. Це – перший кримінальний суд над експрезидентом в історії США.

Трамп неодноразово намагався відтермінувати початок суду у цій справі.

Читайте також огляд кримінальних звинувачень, висунутих проти експрезидента США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: