У МЗС Німеччини прокоментували нібито сварку Бербок з Нетаньягу через Газу

Новини — П'ятниця, 19 квітня 2024, 13:26 —

МЗС Німеччини заперечило як введення в оману повідомлення ізраїльських ЗМІ про гарячу суперечку між прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу та міністеркою закордонних справ Німеччини Анналеною Бербок щодо ситуації в секторі Гази.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило агентство DPA.

У міністерстві заявили, що ключові моменти в повідомленні медіа про годинну зустріч в Ізраїлі між Бербок і Нетаньягу "є неправильними та вводять в оману". Посол Німеччини в Ізраїлі Штеффен Зайберт зробив таку ж заяву, не надаючи конкретики.

Журналіст ізраїльського телеканалу Channel 13 раніше повідомляв, що Бербок негативно відреагувала, коли під час зустрічі в Ізраїлі в середу були показані кадри з сектора Гази, на яких зображені ринки, заповнені продуктами.

Реклама:

Бербок у відповідь вказала на масовий голод у Газі і запропонувала показати Нетаньягу фотографії голодуючих дітей на своєму мобільному телефоні. Нетаньягу нібито відповів, що їй варто подивитися фотографії ринків, а також людей на пляжі, оскільки там ніхто не голодує.

Лідери ЄС вимагають гуманітарної паузи в секторі Гази, попереджаючи про голод

Згідно з повідомленням 13 каналу, Бербок порадила йому не показувати фотографії, оскільки вони не відповідають дійсності в секторі Гази. Нетаньягу, своєю чергою, нібито голосно відповів, що фотографії справжні, і що Ізраїль не показує вигадану реальність, як це робили нацисти. 

Бербок запитала у Нетаньягу, чи звинувачує він лікарів, які працюють у Газі, а також міжнародні ЗМІ у брехні про ситуацію в секторі.

Зображення ринкових кіосків, заповнених фруктами та овочами, опублікувало цього тижня COGAT, ізраїльське агентство в рамках Міністерства оборони, відповідальне за контакти з палестинськими територіями та гуманітарну допомогу. На знімках видно ринки на півночі прибережної зони, яка особливо страждає від нестачі їжі. 

За даними COGAT і гуманітарних організацій, нещодавно в цей район надійшло деяке продовольство, хоча працівники гуманітарних організацій і жителі кажуть, що його ще недостатньо.

Зображення кількох палестинців, які купаються на пляжі в Дейр-ель-Балах у центрі сектора Гази, про які Нетаньягу також згадував на зустрічі з Бербок, нещодавно стали вірусними в інтернеті та ізраїльських ЗМІ.

Остін: США не бачать, щоб Ізраїль чинив геноцид у секторі Гази

Жителі Гази повідомили агентству DPA, що люди охолоджувалися в морі через поточну високу температуру, а також милися там через брак води. Люди також перуть одяг у морі.

За даними Всесвітньої продовольчої програми, кількість вантажівок із продовольчими товарами, які в'їжджають до сектора Гази, у березні та квітні була лише вдвічі меншою, ніж у січні.

Бербок сказала під час свого візиту до Ізраїлю в середу, що в сектор Гази досі не надходить достатня кількість допомоги, особливо через важливі наземні переходи з Ізраїлем. Вона закликала до збільшення поставок допомоги та безпечного розподілу продуктів на місцях.

Також  Бербок наголошувала, що Ізраїль повинен дотримуватися міжнародного права, визначаючи свою відповідь на масовану повітряну атаку Ірану.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: