Глава МЗС Італії: Ізраїль в останню хвилину попередив США про атаку на Іран

Новини — П'ятниця, 19 квітня 2024, 17:20 —

Сполучені Штати заявили міністрам закордонних справ країн G7 в п'ятницю, що вони отримали інформацію від Ізраїлю про атаку на Іран "в останню хвилину".

Про це заявив глава МЗС Італії Антоніо Таяні, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AP.

За його словами, США надали останні дані на ранковому засіданні в п'ятницю вранці, які були змінені в останню хвилину, щоб врахувати ймовірну атаку Ізраїлю.

"Але США не повідомляли про атаку. Це була просто інформація", – сказав Таяні.

Реклама:

Італійський міністр розповів, що в п'ятницю всі партнери по G7 обмінялися інформацією про те, що їм відомо про те, що сталося в Ірані.

Таяні зазначив, що розмовляв телефоном з італійськими посольствами в Тель-Авіві і Тегерані і переконався, що італійці, які проживають в Ісфагані, перебувають у безпеці.

Раніше держсекретар Ентоні Блінкен заявив, що США не залучалися у жодні операції на тлі повідомлень про те, що Ізраїль завдав удару по Ірану у відповідь на нещодавню атаку.

Ізраїль завдав удару по території Ірану у п’ятницю за місцевим часом. Атака стала відповіддю на удари Ірану ракетами і дронами по Ізраїлю, абсолютну більшість з яких минулими вихідними перехопили.

США закликали Ізраїль не відповідати на іранську атаку минулих вихідних, яку президент Джо Байден назвав "безпрецедентною". 

Сполучені Штати й Велика Британія 18 квітня спільно оголосили про санкції проти Ірану у відповідь на здійснений ним масований обстріл Ізраїлю минулими вихідними.

Лідери ЄС на саміті 17 квітня також погодились покарати Іран санкціями за атаку на Ізраїль.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: