В Грузії обурені висловлюваннями в Європарламенті про протести та дії поліції

Новини — Середа, 24 квітня 2024, 11:49 —

Спікер парламенту Грузії Шалва Папуашвілі висловив обурення тим, що напередодні в Європарламенті розкритикували дії грузинської поліції під час протестів проти закону про "іноагентів".

Як повідомляє "Європейська правда", заяву Папуашвілі наводить грузинський "Перший канал".

За його словами, "нападки з боку іноземців" на грузинську поліцію і державу "є ідеологічним підбурюванням до насильства".

Спікер парламенту нібито побачив, що один з протестів переріс у насильство, на яке поліція повинна реагувати: "Зокрема, були напади на журналістів, співробітників поліції, у поліцейських кидали каміння або інші предмети. Були словесні образи".

Реклама:

"Повертаючись до заяви європейських парламентаріїв, нападки іноземців на поліцію Грузії, тієї ж грузинської держави, є ідеологічним підбурюванням до насильства, яке ми бачимо пізніше щодо поліції", – зазначив Папуашвілі.

Напередодні литовський депутат Європарламенту Пятрас Ауштрявічюс різко розкритикував дії поліції на акціях протесту.

За даними ЗМІ, у проєкті резолюції Європарламенту закликають ЄС не починати переговори про членство з Грузією, поки діятиме скандальний закон "Про прозорість іноземного впливу".

На Заході жорстко критикують проєкт та наголошують, що він несумісний із західним курсом Грузії. Проте грузинська влада називає критику безпідставною, прем'єр-міністр заявив, що закон все одно ухвалять.  

Детально про те, чому грузинська влада йде на розрив із Заходом – у відеоблозі "ЄвроПравди".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: