У Молдові відповіли, чи планують вводити візовий режим з Росією

Новини — Середа, 24 квітня 2024, 13:07 —

Молдова не планує запроваджувати візовий режим для громадян Росії.

Про це міністр закордонних справ Міхай Попшой розповів в інтерв'ю NewsMaker, передає "Європейська правда".

Міністр пояснив, що зараз тема віз навіть не стоїть на порядку денному.

"Візовий режим має дзеркальний ефект. І ми не можемо підставити наших співгромадян, які перебувають у Російській Федерації", – сказав Попшой.

Реклама:

На питання, як далі розвиватимуться відносини з Росією, глава МЗС відповів, що в найближчому майбутньому, поки війна в Україні не закінчиться і поки Україна не поверне собі окуповані Росією території, важко говорити про покращення відносин між Кишиневом та Москвою.

"Ці відносини нині на найнижчій точці в історії. І це легко зрозуміти: Путін та Кремль ведуть загарбницьку війну, влаштовують геноцид у наших сусідів та друзів українців.

Тому в найближчому майбутньому, доки це вторгнення не закінчиться, і поки Україна не поверне собі окуповані Росією території, складно говорити про покращення наших відносин. Поки що Росія – країна-агресор і продовжує з максимальною жорстокістю вбивати ні в чому не винних людей, дітей, старих та жінок", – сказав Попшой.

Міністр закордонних справ Молдови раніше заявив, що Молдова не наважується приєднатися до всіх санкцій ЄС проти Росії, щоб не викликати "певну негативну реакцію" з боку Москви. Однак до частини антиросійських санкцій ЄС Молдова все ж приєдналася.

Як відомо, російська пропаганда в особі МЗС не раз звинувачувала Молдову в нібито відмові від нейтралітету та втручанні у війну в Україні. 

Дивіться також інтерв'ю "ЄП" з міністром закордонних справ Молдови про війну з РФ та підтримку України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: