У Байдена показали момент підписання закону з $61 млрд на підтримку України

відео
Новини — Середа, 24 квітня 2024, 20:15 —

Президент США Джо Байден показав момент підписання довгоочікуваного пакету законодавства із $61 млрд на підтримку України, що відновлює регулярну військову допомогу з боку США. 

Як повідомляє "Європейська правда", коротке відео опублікували в офіційному Twitter (X) Байдена. 

Кадри показують текст проєкту, момент підписання та президентський підпис. 

"Сьогодні ми відповіли на поклик історії у цій важливій переламній точці. Підписуючи наш пакет законодавства у сфері нацбезпеки, ми кажемо світу, що Америка рішуче виступає за демократію і свободу та проти тиранії і репресій", – йдеться у підписі до відео.

Можна бачити, що Байден для такої нагоди прикріпив на костюм значок з прапорами України та США. 

"Ми не відвертаємося від наших союзників, а стоїмо поруч з ними. Ось що означає бути незамінною державою. Ось що означає бути наддержавою світового рівня і провідною демократичною державою у світі", – супроводжує відео фрагмент із промови Байдена. 

Нагадаємо, увечері 24 квітня за київським часом президент США Джо Байден оголосив, що підписав ухвалений Конгресом пакет законодавства щодо нового фінансування на підтримку України, та що перша партія допомоги вирушить в дорогу у найближчі години.

Майже одразу ж Пентагон розкрив деталі нового пакету допомоги на 1 млрд доларів

Тим часом американські ЗМІ повідомляють, що США ще в березні передали Україні перші далекобійні ракети ATACMS, і вони є також в анонсованому пакеті на 1 млрд доларів. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: