Ердоган закликав Німеччину зняти оборонні обмеження з Туреччини

Новини — Четвер, 25 квітня 2024, 09:35 —

Турецький президент Реджеп Таїп Ердоган закликав Німеччину зняти обмеження в оборонній промисловості щодо Туреччини і розпочати спільні проєкти.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Daily Sabah.

Виступаючи в середу на спільній пресконференції з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром в президентському комплексі в Анкарі, Ердоган заявив, що Німеччина повинна зняти обмеження на турецьку оборонну промисловість.

Німеччина різко скоротила військовий експорт до Туреччини після того, як остання розпочала антитерористичну операцію проти Робітничої партії Курдистану в Сирії.

Реклама:
Ердоган привітав Путіна, говорив з ним про мирні переговори

Анкара також скаржилася на те, що Німеччина блокує придбання Туреччиною винищувачів Eurofighter.

Ердоган сказав, що їхні країни повинні зосередитися на спільних виробничих проєктах у майбутньому.

Ердоган також висловив стурбованість діяльністю терористичних угруповань в Європі і заявив, що очікує від німецької влади більших зусиль у боротьбі з тероризмом.

Президент Туреччини також торкнувся питання конфлікту на Близькому Сході, в якому він розійшовся з німецьким президентом.

Туреччина неодноразово засуджувала дії Ізраїлю в Газі і заявляла, що ХАМАС є групою опору, на відміну від Німеччини, яка надає Ізраїлю підтримку.

Ердоган: Мирні плани без участі Росії "не дадуть жодних результатів"

"Не можна допустити спроб ізраїльської адміністрації приховати свої звірства, масові вбивства, скоєні в Газі", – сказав Ердоган.

Він додав, що Туреччина продовжить активізувати свої зусилля для досягнення припинення вогню в Газі і забезпечення безперебійного надходження гуманітарної допомоги палестинському народу.

Зі свого боку Штайнмаєр заявив, що турецько-німецькі відносини мають довгу історію, зазначивши, що в Німеччині проживає 3 мільйони турків.

Він сказав, що Німеччина і Туреччина переживають важкі економічні часи і їм необхідно зміцнювати свої зв'язки. 

Штайнмаєр прибув до Туреччини в понеділок, і його першою зупинкою був Стамбул. Це незвичний графік для президента, який відвідує країну з візитом і традиційно зустрічається спочатку з главою держави у столиці.

Повідомлялося, що Штайнмаєр прибув із візитом до Туреччини, привізши з собою м'ясо вагою 60 кілограмів для турецького дьонер-кебаба.

Нагадаємо, 20 квітня Ердоган провів зустріч у Стамбулі з головою політбюро угруповання ХАМАС Ісмаїлом Ханією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: