Росія висилає двох латвійських дипломатів

Новини — Четвер, 25 квітня 2024, 17:27 —

Міністерство закордонних справ Росії 25 квітня викликало тимчасову повірену у справах Латвії Даце Рутку та оголосило їй про вислання двох працівників латвійського посольства в Москві.

Таке пише сайт російського МЗС, повідомляє "Європейська правда".

У зовнішньополітичному відомстві Росії голові посольства Латвії висловили "рішучий протест" у зв'язку з оголошенням персонами нон грата "без будь-яких підстав" двох працівників російського посольства в Ризі.

"Виходячи з принципу взаємності… заявлено, що з Росії висилають двох дипломатичних співробітників посольства Латвії", – йдеться в повідомленні.

Реклама:

МЗС Росії окремо пригрозило "іншими болючими для Риги кроками", якщо вона "продовжить ворожі дії щодо російських дипломатів".

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Латвії ще в березні оголосило російського дипломата персоною нон грата через "дискредитацію державних інституцій та органів влади Латвійської держави та розпалювання ворожнечі серед латвійського суспільства".

Латвія разом з іншими країнами Балтії з січня 2023 року понизила рівень дипломатичних відносин із державою-агресором до найменшого можливого.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: