У Литву починають прибувати військові німецької бригади

Новини — Понеділок, 8 квітня 2024, 10:14 —

З понеділка у Литву починають поступово прибувати військові німецької бригади, яка у підсумку налічуватиме близько п'яти тисяч осіб.

Про це повідомляє LRT, пише "Європейська правда".

8 квітня у Вільнюсі вітатимуть перших двадцятьох німецьких військових та командувача Сухопутних сил Німеччини. 

Перші німецькі військові будуть квартируватися у Вільнюсі та планувати подальші заходи переміщення бригади до Литви і координувати всі необхідні кроки для їхнього розміщення. 

Реклама:

Нагадаємо, в кінці 2023 року міністри оборони Німеччини і Литви після тривалих дискусій підписали план дій щодо розгортання німецької бригади у Литві.

В країну перекинуть 122-й механізований батальйон, який зараз дислокується на півдні Німеччини, і 203-й механізований батальйон, що перебуває на заході країни. Група швидкого реагування НАТО, яка вже перебуває у Литві, стане складовою бригади. 

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус казав, що повноцінне розгортання бригади завершиться до 2027 року. 

Загалом мають прибути близько п'яти тисяч осіб, військових та цивільного персоналу. Деякі з них переїдуть разом з родинами. Місця служби будуть розташовуватися в районі містечок Руднінкай і Рукла, але проживання для військових і родин організують також у Вільнюсі і Каунасі. 

Як повідомляли, у Румунії 8 квітня починаються великі військово-морські навчання НАТО, у яких беруть участь також Грузія і Молдова. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: