"Обіцяю не танцювати": Шольц приєднався до TikTok

Новини — Понеділок, 8 квітня 2024, 14:26 —

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц приєднався до платформи TikTok, хоча минулого року його уряд висловив занепокоєння щодо безпеки китайського додатка та наказав співробітникам своїх міністерств видалити його з робочих пристроїв.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Politico.

"Я не буду танцювати. Обіцяю. #TikTok", – написав канцлер у Twitter (X), анонсуючи цю новину.

Цей крок пов'язаний з його політичною кампанією напередодні європейських виборів 9 червня та ключових регіональних виборів у східних німецьких землях Бранденбург, Тюрингія та Саксонія у вересні.

Реклама:
ЗМІ: ЄС зобов’яже платформи X, TikTok та Facebook вжити заходи у зв’язку з євровиборами

Акаунтом Шольца у TikTok та в соцмережах опікується пресслужба уряду, який у пресрелізі заявив, що "розширює спектр інформації для громадян, які все частіше використовують TikTok, щоб дізнаватися про політику та обговорювати її".

"На додаток до інформації про роботу федерального канцлера та інформації про урядову політику, там буде місце для коментарів, запитань та пропозицій", – зазначили в пресслужбі.

Раніше Шольц заявив, що хоче, аби федеральний уряд відкрив акаунт у TikTok для протидії значної присутності ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини" в соцмережах.

Німецькі спецслужби раніше застерігали від користування додатком через побоювання, що він може ділитися даними з урядом Китаю або використовуватися для впливу на користувачів. Минулого року низка країн, зокрема європейських, заборонили його використання на робочих телефонах держслужбовців.

Раніше повідомляли, що президент США Джо Байден використовуватиме TikTok для своєї виборчої кампанії попри те, що він сам висловлював занепокоєння щодо національної безпеки цієї платформи та заборонив її використання на федеральних пристроях. Також нещодавно до платформи приєднався президент Франції Емманюель Макрон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: