В аеропорту Стамбула завели собак, щоб заспокоювати тривожних пасажирів

Фото
Новини — Вівторок, 9 квітня 2024, 11:37 —

Стамбульський аеропорт запустив пілотний проєкт, який має на меті зняти стрес і тривогу у пасажирів за допомогою собак.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє AP.

Усі чотирилапі учасники програми – сертифіковані собаки-терапевти, професійно навчені та підготовлені для того, щоб заспокоювати людей.

 
AP
 
AP
 
istairport.com

"Команда собак-терапевтів" заступила на чергування з кінця лютого після місяців підготовки та інтенсивних тренувань, навчаючись десенсибілізації до відволікаючих подразників, таких як звуки та присутність людей.

Реклама:

"Ми повинні забезпечити їм безпеку та на 100% адаптувати до будь-якого середовища", – зазначив менеджер з обслуговування клієнтів аеропорту Стамбула Кадір Демірташ.

Ветеринар команди сказав, що темперамент кожної собаки диктує їхні години на роботі щодня.

Тварини, які є співробітниками аеропорту з офіційними бейджами та уніформою, мають чіткий графік та працюють у години пікового пасажиропотоку, з 10:00 до 16:00.

Керівництво аеропорту заявило, що вже планує розширити пілотний проєкт після перших позитивних відгуків від мандрівників.

Раніше повідомляли, що у французькому регіоні Бретань поліція другу добу наглядала за великим нелегальним рейв-фестивалем на території аеропорту, який проводився всупереч відсутності дозволів. 

Перед цим у чеському місті Острава виникла суперечка щодо, як з’ясувалось, несправжнього звернення власника собаки, який нібито не може платити збір за нього, бо домашній улюбленець "почувається котом".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: