Австрійський Raiffeisen відмовився від угоди з підсанційним російським олігархом

Новини — Середа, 8 травня 2024, 16:58 —

Австрійська група Raiffeisen оголосила про відмову купівлі пакета акцій будівельної групи Strabag, пов'язаної з підсанкційним російським олігархом Олегом Дерипаскою, якою банк прагнув розблокувати заморожені в Росії кошти.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Raiffeisen хотів купити частку у будівельній групі Strabag у компанії, яку та визнала підконтрольною Дерипасці, за 1,5 мільярда євро.

"Під час нещодавніх обмінів думками з відповідними органами влади RBI не зміг досягти необхідного комфорту для того, щоб продовжити запропоновану транзакцію", – заявив австрійський банк у середу, 8 травня.

Реклама:

Наміри укласти угоду викликали критику з боку Міністерства фінансів США, позаяк Дерипаска перебуває під американськими санкціями. Деякі австрійські посадовці, за даними Reuters, також застерігали Raiffeisen від купівлі.

Raiffeisen влітку почне скорочення бізнесу в РФ

Strabag – одна з найбільших будівельних компаній Європи, яка побудувала Олімпійський стадіон для зимових ігор у Сочі та житлові комплекси в Москві.

Raiffeisen Bank International оголосив про намір скоротити бізнес у Росії ще навесні 2022 року. Через рік, навесні 2023-го, група повідомила, що розглядає два сценарії "виходу" – продаж "дочки" або виведення цього активу зі складу Raiffeisen Bank International. Жоден із них поки що не реалізували.

Нещодавно група євродепутатів звернулася до влади Австрії з відкритим листом і висловила занепокоєння планами австрійського Raiffeisen Bank International набрати новий персонал у Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: