Столтенберг: НАТО не планує розгортати війська в Україні, Україна нас про це не просить

Новини — Середа, 8 травня 2024, 22:58 —

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг укотре наголосив, що Альянс не планує розгортати війська на території України, натомість важливо забезпечити їй достатній обсяг військової допомоги.

Про це він сказав в інтерв'ю агентству ANSA під час візиту до Італії, повідомляє "Європейська правда".

Столтенберг нагадав, що через затримки з постачанням зброї зі США та Європи до України російські сили змогли досягти прогресу у своєму наступі. І хоча "зараз ситуація змінюється", про присутність "на землі" не йдеться.

"НАТО не має наміру розгортати війська в Україні. Коли я відвідав Україну минулого тижня, українці не просили про війська НАТО, вони просили більше підтримки", – наголосив генсек.

Реклама:
Віцепрем'єр Італії пропонує Макрону "підлікуватись" через заяви про війська в Україні

Він додав, що російський правитель Путін досі вірить у військову перемогу в Україні, а отже, єдиний спосіб переконати її сісти за стіл переговорів – "це довести на полі бою, що він не переможе, і єдиний спосіб зробити це – надати військову підтримку Україні".

Нагадаємо, наприкінці лютого після зустрічі в Парижі президентів та голів урядів близько двох десятків держав Європи Емманюель Макрон визнав, що запропонував державам Заходу відправити до України свої війська. 

Нещодавно він поновив обговорення можливості введення іноземних військ в Україну, спровокувавши істерику Кремля.

Читайте також: Макрон без червоних ліній: що стоїть за ідеєю президента Франції про війська НАТО в Україні

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: