Спецпроект "Європейської правди",
МЗС України, представництва Євросоюзу та Радіо ЄС

Вчора ми допомагали Європі, сьогодні вона допоможе нам

Бути Європейцем це – бути людиною, людиною з великої букви. Людиною з активною життєвою позицією, розвинутою та знаною у всіх сферах людського буття.

Бути Європейцем це – бути цікавим, щодня відкривати світ і допомагати іншим, відкрити його для себе. Пізнаючи світ - привносити в нього щось нове, корисне.

Бути Європейцем це – бути чесним, приймати та леліяти, якою б вона не була, свою історію, культуру та традиції. З радістю ділячись досвідом та колоритом надбань свого народу з іншими.

Бути Європейцем це – бути відкритим, відкритим до всього нового, не тільки приймати, а й постійно віддавати все краще, гідно представляючи свою державу на міжнародній арені. 

Бути Європейцем це – бути сміливим, слідуючи шляхом розвитку, неухильно дотримуватися прав та свобод. Вдосконалюючись прагнути більшого і ніколи не зупинятися на досягнутому.

Бути Європейцем це – бути цілісним, зростати в єдності та братерстві. Будуючи нові зв’язки, не полишати покращувати вже існуючі.

Бути Європейцем це – бути жертовним. Об’єднавшись, посильно допомагати суспільству у вирішенні глобальних проблем.

Історія швидко змінюється. Вчора ми допомагали Європі, сьогодні вона допоможе нам! Бо Україна – це теж Європа – невід’ємна її частина, а Українці це ті ж Європейці.

Так було, є і буде, і тільки разом всі ми, будемо здатні ефективно змінювати світ на краще.

– Що особисто для Вас означають слова "Бути європейцем?"

– Що здивувало Вас у інших європейських державах?

– В чому Україна має зберігати самобутність в європейській родині, а де нам варто змінюватися?

Публікуйте свої історії під хештегом #BeEuropean на Фейсбуці та у Твіттері, додавайте яскраві фото або відео та обов’язково робіть у Фейсбуці тег @MFA of Ukraine або @Європейська правда, щоб ми побачили ваш допис за запросили в ефір Радіо ЄС. Детальніша інформація - за лінком.

Завітайте до сторінки нашого спецпроекту та беріть в ньому участь. Переможці отримають приз - поїздку до Брюсселя!

ПУБЛІКАЦІЇ
Сергій Сидоренко, Юрій Панченко, Європейська правда

На порозі торговельної війні: Україна та ЄС вийшли на новий етап суперечки про ліс-кругляк

Днями Україні доведеться ухвалити непросте рішення. Його наслідки можуть виявитися болючими або для країни, або особисто для президента. Євросоюз вже написав до Києва листа, в якому дав кілька варіантів та попередив, що "замовчати" проблему не вийде...

Сергій Сидоренко, Європейська правда

Заступниця генсека НАТО: У рішенні саміту Альянсу точно буде йтися про Україну

Роуз Геттемюллер: "У вас усі сконцентровані на обгортці, на формі! Всі питають: а чи буде у нас ПДЧ? Я взагалі не бачу для вас потреби так перейматися отриманням Плану дій щодо членства. Річні національні програми ведуть вас точно тією дорогою..."