Спецпроект "Європейської правди",
МЗС України, представництва Євросоюзу та Радіо ЄС

За євроінтеграцією - у бібліотеку

З 2003 року в третю суботу травня в Україні відзначається День Європи.

Цей день став символом нового початку, вільного та успішного шляху, мирної співпраці між суверенними націями, що ґрунтується на спільних цінностях та спільних інтересах, миру, солідарності, демократії, добробуту людей та верховенства права.

Це свято в черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України, вона починається у серці кожного українця. У День Європи жителі України відзначають день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту.

Відзначення Дня Європи в Україні - це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.

20 травня 2016 року бібліотекарем Ольгою Легкою було проведено годину інформування "Європейський поступ України в ХХІ столітті" для учнів 6-А класу.

З метою обговоренням питання діяльності центрів європейської інформації, що здійснюють інформування з європейської тематики в Україні, сприйняття Європи та європейців в України, формування позитивної думки учнів щодо євроінтеграційного курсу України, та ознайомлення із європейськими цінностями та традиціями та європейським культурним надбанням зокрема.

Під час заходу присутні переглянули відео презентація "Крокуючи країнами Європи", переглядали світлини визначних місць, пам’яток культури та архітектури.

 
– Що особисто для Вас означають слова "Бути європейцем?"

– Що здивувало Вас у інших європейських державах?

– В чому Україна має зберігати самобутність в європейській родині, а де нам варто змінюватися?

Публікуйте свої історії під хештегом #BeEuropean на Фейсбуці та у Твіттері, додавайте яскраві фото або відео та обов’язково робіть у Фейсбуці тег @MFA of Ukraine або @Європейська правда, щоб ми побачили ваш допис за запросили в ефір Радіо ЄС. Детальніша інформація - за лінком.

Завітайте до сторінки нашого спецпроекту та беріть в ньому участь. Переможці отримають приз - поїздку до Брюсселя!

ПУБЛІКАЦІЇ
Сергій Сидоренко, Юрій Панченко, Європейська правда

На порозі торговельної війні: Україна та ЄС вийшли на новий етап суперечки про ліс-кругляк

Днями Україні доведеться ухвалити непросте рішення. Його наслідки можуть виявитися болючими або для країни, або особисто для президента. Євросоюз вже написав до Києва листа, в якому дав кілька варіантів та попередив, що "замовчати" проблему не вийде...

Сергій Сидоренко, Європейська правда

Заступниця генсека НАТО: У рішенні саміту Альянсу точно буде йтися про Україну

Роуз Геттемюллер: "У вас усі сконцентровані на обгортці, на формі! Всі питають: а чи буде у нас ПДЧ? Я взагалі не бачу для вас потреби так перейматися отриманням Плану дій щодо членства. Річні національні програми ведуть вас точно тією дорогою..."