Спецпроект "Європейської правди",
МЗС України, представництва Євросоюзу та Радіо ЄС

Щоб стати Європою, нам достатньо лише позбутися невпевненості. Історія про двох красунь

Бути європейцем – це мати бажання гарно робити свою справу та не боятися бути новатором!

Для мене Україна – це Європа, тому що і ми можемо робити щось, чого не можуть там.

Притому це не лише літак "Мрія" чи суперракети з Дніпровського "Південмашу", унікальні операції, які майже голими руками роблять українські хірурги, чи гопак у виконанні ансамблю Вірського…

Розповім вам таку історію. На першій світлині я поряд з чарівною молодою болгаркою.

 

Мій телефонний дзвінок влітку 2013-го року та запрошення на каву до одного зі знаних кафе у центрі Софії, були несподіванкою для неї.

Нам з Наталкою приємною новиною була розповідь про те, що дівчина взяла шлюб, переїхала жити до Софії, працює у Національному банку Болгарії. Та готується стати матусею.

Із Лідкою (таке ім’я цієї привабливої брюнетки) я познайомився за 10 років до цього фото, у Києві, коли вона приїхала до нас брати участь у Міжнародному відкритому конкурсі "Міс Україна на візку-2003".

У фіналі брали участь молоді білоруска, болгарка (Лідка), росіянка і три красуні-українки

 

Скажіть мені, будь ласка, чи не є європейками ці гарні, ефектні, сучасні, впевнені у собі дівчатка? 

 

Чи звертаєте Ви хоча б якусь увагу на їх візки? Повірте мені - цих красунь їх візки та "особливі потреби" зовсім не бентежать!!!

 

За два тижні Лідка стала однією з переможниць! Разом із українкою. 

 

Під кінець зустрічі у Софії вона сказала, що має дві найяскравіших події у житті, кожна з яких докорінно змінила її життя – це її весілля у Варні та конкурс у Києві.

Тепер для неї головною подією у житті є народження дитинки. Та я згоден, щоб наш український (за моєю інформацією, до цієї пори не перевершений конкурс для молодих дівчат-візочниць) займає в її житті 3-є, почесне місце… Україна – це Європа!

На світлині  – центр Риму, Via Imperiale, квітень 2013-го року. 

Чарівна жінка із італійським трикольором в руці та з донькою поруч, яка мешкає під Римом у любові та злагоді із здоровим чоловіком-італійцем, у далекому 1996-му році стала призеркою першого національного конкурсу "Міс Україна на візку".

 

Бувшій киянці Ірині (хоча, чи бувають кияни бувшими?!?) наш конкурс допоміг позбутися комплексів неповноцінності та страхів меншовартості, повірити у себе та сміливо будувати своє життя! 

Соціальне шоу, започатковане в Україні, конкурс з позначкою "Made in Ukraine" змінив долі європейським дівчатам! 

Повторюю: бути європейцем – це працювати наполегливо, ефективно, креативно! Та допомагати (за можливостями) знайти себе та перебороти проблеми тим, кому в цьому потрібна підтримка!

Україна – це Європа!

– Що особисто для Вас означають слова "Бути європейцем?"

– Що здивувало Вас у інших європейських державах?

– В чому Україна має зберігати самобутність в європейській родині, а де нам варто змінюватися?

Публікуйте свої історії під хештегом #BeEuropean на Фейсбуці та у Твіттері, додавайте яскраві фото або відео та обов’язково робіть у Фейсбуці тег @MFA of Ukraine або @Європейська правда, щоб ми побачили ваш допис за запросили в ефір Радіо ЄС. Детальніша інформація - за лінком.

Завітайте до сторінки нашого спецпроекту та беріть в ньому участь. Переможці отримають приз - поїздку до Брюсселя!

ПУБЛІКАЦІЇ
Сергій Сидоренко, Юрій Панченко, Європейська правда

На порозі торговельної війні: Україна та ЄС вийшли на новий етап суперечки про ліс-кругляк

Днями Україні доведеться ухвалити непросте рішення. Його наслідки можуть виявитися болючими або для країни, або особисто для президента. Євросоюз вже написав до Києва листа, в якому дав кілька варіантів та попередив, що "замовчати" проблему не вийде...

Сергій Сидоренко, Європейська правда

Заступниця генсека НАТО: У рішенні саміту Альянсу точно буде йтися про Україну

Роуз Геттемюллер: "У вас усі сконцентровані на обгортці, на формі! Всі питають: а чи буде у нас ПДЧ? Я взагалі не бачу для вас потреби так перейматися отриманням Плану дій щодо членства. Річні національні програми ведуть вас точно тією дорогою..."