Довго – не завжди добре. Зміст коаліційної угоди. ІНФОГРАФІКА

П'ятниця, 5 грудня 2014, 16:45 — Український кризовий медіа-центр, для ЄвроПравди

Коаліційна угода має бути лаконічнішою і наповненою більшою конкретикою в частині розподілу відповідальності за терміни і результати реформ. Такого висновку дійшли аналітики Медіа-центру реформ Українського кризового медіа-центру (УКМЦ).

"У вас рекордно коротка спікеріада.  Я переконаний: у нас буде дуже коротка прем'єріада. Вже позаду рекордно швидке формування коаліції. Ми не маємо права витрачати час", – звернувся президент Петро Порошенко до депутатів, виступаючи у пленарному залі у перший день роботи Верховної ради.

Формально Порошенко має рацію – створення коаліції було швидким.

Проте з підготовкою угоди коаліції "Європейський вибір" зволікали: переговори про графік проведення проєвропейських реформ і про їхній перелік велися протягом місяця.

Це є неприпустимим для країни, яка фактично веде військові дії в умовах, коли суспільство вкрай потребує позитивних сигналів від влади.

З огляду на такий тривалий період напрацювання коаліційної угоди, варто очікувати, що парламентська більшість максимально конкретизує реформи, покликані покращити життя простих українців – у сферах податків, охорони здоров'я, децентралізації влади та дерегуляції бізнесу.

Не за всіма пунктами очікування виправдалися, але конкретика в документі все ж є.

Український кризовий медіа-центр підготував графічний виклад ключових реформ, передбачених домовленістю про створення більшості. Оскільки перелік сфер досить великий, ми розбили інфографіку на три частини, присвячені:

1) створенню системи ефективного державного управління;
2) реформам в економіці;
3) реформам сектору безпеки.

В цілому коаліційна угода – чудовий інструмент фіксації пунктів політичної відповідальності.

Але, на жаль, ані угода про коаліцію, ані програма уряду (наступний документ, який повинен з'явитися) не дадуть українцям відповіді на питання: а чи вистачить політичної волі у всіх, від кого залежить доля реформ в Україні, щоб спочатку розробити, а потім – імплементувати реформи?

Наше завдання – контролювати, чи виконує влада обіцяні європейські реформи, і вимагати від неї виконання всіх пунктів коаліційної домовленості.

Отже, пропонуємо Вам для перегляду інфографіку щодо змісту коаліційної угоди.

Розділ щодо ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ
Щоби переглянути, настисніть на картинку
(також є файл більшого розміру)

Розділ щодо реформ ЕКОНОМІКИ.
Щоби переглянути, настисніть на картинку
(також є файл більшого розміру)

Розділ щодо БЕЗПЕКОВОЇ реформи.
Щоби переглянути, настисніть на картинку
(також є файл більшого розміру)

Автор:
Український кризовий медіа-центр,
для Європейської правди

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.