Євросоюз закликає Росію припинити постачати зброю та сепаратистів в Україну.

Середа, 28 травня 2014, 00:29

Євросоюз у своїй заяві закликав Російську Федерацію співпрацювати разом з новообраним президентом України задля миру в регіоні.

Про це йдеться в заяві Глав країн та урядів ЄС від 28 травня. Ця заява була ухвалена за підсумками неформальної вечері.

Лідери країн ЄС наголошують, що Росія "має запобігти переправленню сепаратистів і зброї в Україну".

"Ми очікуємо, що Російська Федерація співпрацюватиме з новообраним і легітимним президентом, продовжуватиме відведення збройних сил від українського кордону і використовуватиме свої важелі впливу на озброєних сепаратистів з метою деескалації ситуації у східній Україні", - йдеться в заяві.

Одночасно європейські лідери очікують від новообраного президента України реалізації реформ.

Зокрема йдеться про "реформування судової системи, прокуратури, оборонного сектора а також боротьбу з корупцією, втілення конституційної реформи та децентралізації влади", - йдеться у заяві.

Глав країн та урядів ЄС наголошують, що питання конституційної реформи  децентралізації влади в Україні має пройти "згідно з відповідними стандартами Ради Європи", - констатується у заяві.

Глави країн та урядів ЄС вітають Уряд України із значним поступом в стабілізації економічної ситуації в країні. "Важливо, що Уряд України покращив макроекономічний баланс і бізнес клімат та працює над викорінення корупції. Це важливо для подальшої стабілізації економіки України".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.