Україна залишає за собою право скликати надзвичайне засідання Форуму ОБСЄ – МЗС

Середа, 28 травня 2014, 17:50

Україна може скликати надзвичайне засідання форуму ОБСЄ з питань безпеки. Про це повідомив директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс на брифінгу щодо актуальних питань зовнішньої політики 28 червня.

"Згідно з положеннями Віденського документа, Україна резервує за собою право скликати надзвичайне спільне засідання Форуму ОБСЄ з питань співробітництва в галузі безпеки та Постійної Ради ОБСЄ з метою обговорення російської військової діяльності поблизу українських кордонів", - наголосив Перебийніс.

Він нагадав, що у зв’язку з відмовою російської сторони надати додаткові роз’яснення щодо навчань військово-повітряних сил ЗС РФ "Авіадартс-2014", українська сторона, згідно з п. 16.2 Віденського документа, була змушена вчергове скликати зустріч під головуванням представника Швейцарії, як країни, що головує в ОБСЄ. На зустріч, що відбулась 26 травня, були запрошені делегації РФ, Естонії, Канади та США, як держав, що також свого часу висловлювали занепокоєність з приводу військової діяльності Росії поблизу українських кордонів.

"На жаль, РФ вже вчетверте за останні два місяці не взяла участь у такій зустрічі і не скористалася можливістю зняти обґрунтовані занепокоєння України щодо здійснюваної РФ військової діяльності", - зауважив Перебийніс.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: