Україна пропонує сформувати проміжну ціну на газ $326 і продовжити переговори

П'ятниця, 13 червня 2014, 13:28

Україна пропонує сформувати компромісну проміжну ціну на газ у розмірі 326 доларів за 1 тис. куб. м і продовжити переговори до остаточного вирішення всіх питань, повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв на прес-конференції в Києві в п'ятницю 13 червня, передає Інтерфакс.

За його словами, така ціна є проміжною між пропонованим Газпромом рівнем ціни в розмірі $385 і українським варіантом $268,5.

"Ця ціна може бути використана як проміжна, тобто її можна узгодити на півтора року, протягом яких Україна буде за нею розраховуватися", - сказав він.

Коболєв також уточнив, що при такому рівні ціни проміжної Україна готова розрахуватися за раніше отриманий російський газ, так і оплачувати поточні поставки.

"Через півтора року ми домовимося про те, який повинен бути справедливий рівень ціни, або ми вирішимо це питання в арбітражі. Потім, якщо ціна буде нижче, то Газпром поверне нам гроші, якщо вище - то ми доплатимо", - сказав глава "Нафтогазу".

Раніше Глава "Нафтогаз України" також заявив, що готовий далі брати участь в тристоронній зустрічі Україна-ЄС-Росія щодо вирішення газової кризи. ЄС також підтримує такий формат.

Однак, як писала раніше ЄвроПравда, в Міненерго Росії заявили. що не планують далі проводити будь-які переговори, але очікують погашення Україною боргу в розмірі 2 млрд. доларів США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.