Українські екс-чиновники втікачі просять ЄС розморозити їхні активи

П'ятниця, 13 червня 2014, 16:46

У Суді ЄС знаходиться 11 скарг екс-посадовців з України на санкції. Коли почнуться слухання – не відом.

30 травня до Суду надійшли позови від екс-прокурора Віктора Пшонки та його сина Артема. Раніше до суду звернулися троє Януковичів – екс-президент Віктор Янукович та його двоє синів Олександр та Віктор, двоє Азарових – екс-прем’єр Микола та його син Олексій, брати Клюєви – Андрій та Сергій, Андрій Портнов та Сергій Курченко.

В Суді Європейського Союзу (Люксембург) не беруться прогнозувати, коли саме розпочнуться слухання справ українців, які оскаржили рішення Ради ЄС про запровадження проти них санкцій у вигляді заборони на в’їзд та замороження активів, передає УНІАН.

„Поки ще занадто рано говорити, коли відбудуться слухання, однак такі справи, як правило, займають близько 2 років від початку до кінця", - повідомила представник Суду Крістофер Фретвелл.

Відповідаючи на запитання стосовно змісту скарг, він зауважив, що аргументи та підтверджуючі документи, представлені сторонами, не є публічними документами та доступні тільки для тих, хто бере участь у справі. „Проте зацікавлені сторони можуть викласти копії своїх аргументів у відкритому доступі, якщо вони того побажають", - додав Фретвелл. Станом на сьогодні у Суді нараховується 11 позовів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: