Євроконтроль пояснив, чому не застосовує санкцій до Аерофлоту через Крим

П'ятниця, 13 червня 2014, 17:43

У Eurocontrol (Європейська організація з безпеки повітряної навігації) в коментарі порталу ЦТС пояснили, чому не застосовуються санкції до російським авіакомпаніям, які здійснюють рейси до Криму.

Виявляється, Україна цього просто не вимагає.

"Євроконтроль не має юридичних повноважень відхилити плани польотів авіакомпаній, якщо маршрут формально не закритий НОТАМ від компетентного органу. (НОТАМ - тип аеронавігаційного повідомлення) Україна закрила певні маршрути в Сімферополь, але не весь повітряний простір. Ми відкидаємо будь-який план польоту, представлений нам, який використовує який будь-який з цих (закритих) маршрутів ", - сказано у відповіді на запит ЦТС.

Нагадаємо, що в квітні Міжнародна організація цивільної авіації (ICAO), яка є спеціалізованою установою ООН, офіційно визнала, що право на аеронавігаційне обслуговування польотів в межах Сімферопольського району польотної інформації (він включає повітряний простір над Кримом і навколишньою акваторією Чорного моря) належить Україні.

Тоді ж ICAO також офіційно підтвердила, що право аеронавігаційного обслуговування в Сімферопольському аеропорту належить Україні на виняткових підставах. Подальше вторгнення Росії в сферу компетенції України в авіаційній галузі "матиме невідворотні наслідки для російської аеронавігації і російських авіакомпаній", - йдеться в офіційній заяві.

Російські авіакомпанії (Аерофлот і Трансаеро) проігнорували заборону на здійснення польотів над Кримом. Деякі перевізники навіть ввели спеціальні тарифи на рейси до Криму. Президент Росії Володимир Путін доручив з 1 червня 2014 звільнити авіаперевезення до Криму від податку на додану вартість (ПДВ).

В даний час внутрішні авіаперевезення в РФ обкладаються ПДВ у розмірі 18%. Крім того, Росія пропонує перевізникам програму субсидування. Однією з умов участі буде обов'язкове виконання перельотів до Криму. Також це буде одна з умов видачі дозволів на міжнародні маршрути.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.