Між Росією та ЄС можуть припинитися вантажні авіаперевезення

П'ятниця, 13 червня 2014, 12:38

Російська Федерація виступила категорично проти введення нових правил ЄС щодо вантажних авіаперевезень, котрі набудуть чинності  1 липня цього року. Якщо їм не вдасться домовитися, авіаперевезення між двома ринками можуть взагалі припинитися.  Про це повідомив в четвер 12 червня The Wall Street Journal.

ЄС вимагає почати більш прискіпливо сканувати вантажі, котрі прибувають з-за меж 28 країн-членів авіатранспортом. Дана вимога виключає всього кілька держав, включаючи США та Японію, стандарти безпеки котрих дозволяють не проводити повторну інспекцію.

Обговорення можливості включення до цього списку "безпечних" держав Росії велося протягом багатьох місяців, і на початку цього року Росія та ЄС нібито досягли згоди стосовно даного питання, оскільки стандарти безпеки РФ повністю відповідають міжнародним правилам, встановленим ООН. Тим не менш. Після подій в Україні ЄС вирішили відкласти прийняття остаточного рішення.

Тепер ЄС навпаки вимагатиме більш детального огляду російських вантажів. Росія категорично відкинула ці вимоги.

У випадку, якщо сторонам не вдасться домовитися, і вантажні авіаперевезення будуть припинені, обидві сторони втратять більш ніж €12 млрд.

"Суть не в тому, щоб зупинити торгівлю, а в тому, щоб підвищити безпеку", заявив європейський чиновник на правах анонімності.

В той же час Володимир Чижов, посол Росії в  ЄС, вже встиг прокоментувати ситуацію: "Російські аеропорти відповідають найсуворішим вимогам безпеки. Ми продовжуємо переговори, аби знайти найбільш ефективне та практичне рішення, котре підійшло б обом сторонам", зазначив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.