Глави МЗС Балтії та Німеччини підтримують план Порошенка

Вівторок, 17 червня 2014, 12:03

Міністри закордонних справ Естонії, Латвії, Литви та Німеччини в Талліні виступили на підтримку плану мирного врегулювання ситуації в Україні, запропонованого президентом Петром Порошенком, повідомляє Інтерфакс.

"Ми підтримали мирний план президента України і сподіваємося, що за підтримки світової громадськості можна буде мирно вийти з кризи", - повідомив 17 червня міністр закордонних справ Естонії Урмас Пает.

Міністр висловився також за послідовність єдиних позицій Європейського союзу в питанні України.

За його словами, Естонія підтримує підписання наприкінці червня договору про асоціацію вільної торгівлі ЄС-Україна. "Важливо також втілення договору в життя", - зазначив естонський міністр.

На зустрічі було розглянуто також питання регіональної безпеки у світлі майбутнього саміту НАТО, який пройде в Уельсі. Мінітсри наголосили на важливості укріплення безпеки та розширення Альянсу.

"Ми вважаємо, що на саміті НАТО слід зосередитися на колективній обороні та забезпечення довгострокових потужностей відображення. Для нас також на саміті в Уельсі будуть важливі теми партнерства, розширення НАТО, Афганістану, а також кіберзахисту", - повідомив Пает.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.