Вибух на ділянці магістрального газопроводу не впливає на транзит газу до Європи - "Укртрансгаз"

Вівторок, 17 червня 2014, 17:33

Вибух на ділянці магістрального газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород" у Полтавській області, який стався сьогодні, 17 червня, близько 14.00, не впливає на транзит російського газу до Європи, йдеться в повідомленні "Укртрансгазу", повідомляє УНІАН.

"Надзвичайна ситуація, яка сталася на магістральному газопроводі "Уренгой-Помари-Ужгород" (с. Красне Полтавської області), не впливає на транзит природного газу до країн Європи", - йдеться в повідомленні компанії.

"З 15 до 16 годин оперативно були проведені роботи з локалізації ділянки пошкодженого газопроводу. Станом на 16.15 полум'я погашено. Жертв і постраждалих немає", - підкреслюється в повідомленні.

Згідно з повідомленням, на місці події працюють співробітники "Укртрансгазу" й вживають заходи відповідно до діючого в компанії плану ліквідації аварійних ситуацій.

 "Укртрансгаз" експлуатує 12 підземних сховищ газу загальною активною ємністю близько 31 млрд куб. м. Підземні сховища газу є складовою частиною системи газопостачання України й транзиту газу через її територію.

100% акцій "Укртрансгазу" знаходяться у власності НАК "Нафтогаз України".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.