Британцям радять припинити мити курку

Середа, 18 червня 2014, 10:38

На цьому тижні Агентство з питань продовольчої безпеки Великобританії випустило нові рекомендації щодо гігієни споживання птиці в домашніх умовах: так, британцям радять уникати миття сирої курки перед приготуванням, оскільки це може стати причиною кампілобактера, форми харчового отруєння, повідомляє BBC.

У Великобританії від цієї хвороби щорічно страждають 280 тис. осіб.

Незважаючи на таку явну небезпеку, 44% британців продовжують мити курку перед приготуванням, показало дослідження агентства.

"Кампілобактер - серйозна проблема. Не тільки тому, що вона викликає серйозне захворювання і смерть, але й обходиться економіці в сотні мільйонів фунтів на рік", - заявила з цього приводу глава Агентства Кетрін Браун.

"Ті, хто миють  курку, просто розбризкують кампілобактер та інші бактерії по своїй кухні",  додала Джейн Райдер, співробітниця агентства.

Пізніше стало відомо, що кампілобактер також може стати причиною синдрому Гійєна-Барре, внаслідок чого людину може повністю паралізувати.

Райдер порекомендувала використовувати для приготування курки окремий посуд, а також зберігати м’ясо виключно в ємкостях, в котрих воно продавалось.

Цікаво, що птиця складає 70% від загальної кількості м’яса, котре споживається в Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.