В ЄС можуть заборони імпорт продуктів з Крима

Четвер, 19 червня 2014, 11:46


Відповідне рішення може бути прийняте під час зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС, який пройде в Люксембурзі в понеділок 23 червня, повідомляє Euobserver.

Заборона на ввезення продукції, зокрема вина з Крима до ЄС входить в пакет санкцій, які Європа ввела проти Росії за анексію українського пів-острова.

Одночасно індійське видання Business Standart посилаючись на власні джерела в дипломатичних колах ЄС, стверджує, що рішення щодо заборони імпорту з Крима може бути прийнято без дискусії представниками 28 країн ЄС.

Нагадаємо, що 23 червня також під час зустріч міністрів закордонних справ 28 країн-членів Євросоюзу (Рада ЄС у міжнародних справах) у Люксембурзі, буде підтверджена політична згода на підписання економічної частини угоди про Асоціацію між Україною та ЄС.

У середині травня ЄС за наслідками кризи в Україні посилив санкції та додав 13 осіб та дві кримські компанії до "чорного списку".

Зараз в дії санкції відносно 61 посадовця з Росії, України та представників самопроголошеної влади Криму. Їм заборонений в'їзд до країн ЄС, а їхні активи у європейських банках підлягають замороженн

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.