ArcelorMittal хоче приватизувати українські державні шахти - Міненерговугілля

Четвер, 19 червня 2014, 16:39

Міжнародна компанія ArcelorMittal, яка володіє українським металургійним комбінатом "АрселорМіттал Кривий Ріг", зацікавлена у приватизації державних вугільних підприємств України для забезпечення меткомбінатів коксівним вугіллям.

Представники Міненерговугілля провели зустріч у Люксембурзі з представниками ArcelorMittal, на якій обговорили питання закупівлі вугілля в Україні для "АрселорМіттал Кривий Ріг" та інших підприємств у Європі. У ході зустрічі міністерство надало компанії технічну документацію для вивчення характеристик вугілля і можливих обсягів їх видобутку у Центральному Донбасі.

"Ми провели роботу із світовими металургійними компаніями, такими як ArcelorMittal, в частині забезпечення їх вугіллям... Вони зацікавилися нашими шахтами, зокрема, шахтами Центрального Донбасу - "Артемвугілля" і "Дзержинськвугілля" з точки зору їх приватизації та залучення іноземних інвестицій", - про це повідомив на брифінгу перший заступник голови Міністерства енергетики та вугільної промисловості Юрій Зюков, передає УНІАН.

Нагадаємо, що наприкінці вересня 2012 року Кабінет міністрів України доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості разом з Фондом держмайна провести корпоратизацію державних вугледобувних підприємств протягом 2012-2014 рр.

17 липня 2013 року Кабінет міністрів України виключив 11 шахт з переліку об'єктів державної власності, що підлягають приватизації в 2012-2014 роках.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: