Європейський ринок компенсує втрату російського - Шеремета

Середа, 25 червня 2014, 15:05

Європейські ринки за обсягом цілком можуть компенсувати Україні втрату російських. Крім того, це розширює перспективи національних товаровиробників.

На цьому наголосив міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета, відповідаючи на запитання журналістів перед засіданням Уряду, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

"Треба заробляти. Потенційно це значно більший ринок. Там вища якість, вищі стандарти. І, зрештою, це не тільки ринок, не лише торгівля, це – частина нашої європейської інтеграції", – сказав міністр.

Що ж до того, які саме з національних товарів потраплять на ринки ЄС, то тут не можна встановлювати певні умови і нав’язувати правила – затребуваність товарів у кожному сегменті диктуватимуть ринок і попит, пояснив керівник Мінекономрозвитку.

"Є речі, в яких Україна сильна. Зараз, наприклад, йдеться про харчову промисловість, аграрний сектор, енергетику, IT. Я думаю, що потенціал мають також наші машинобудівні компанії, які треба піднімати – потрібна якість, більше інновацій, маркетинг", – зазначив Павло Шеремета.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.