Угоду про асоціацію з ЄС буде підписано, незважаючи на спроби це зірвати – МЗС

Середа, 25 червня 2014, 18:03

В МЗС України заявляють, що економічна частина Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом буде підписана, незважаючи на спроби зірвати цей процес.

Як передає УНІАН, про це сказав на брифінгу директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

"Я хотів би розчарувати як представників Росії, так і терористів, які справді, як ми не виключаємо, роблять все для того, щоб зірвати підписання (угоди - Ред.). Підписання буде. 27 червня Україна підпише економічну частину Угоди про асоціацію", - сказав він.

"А те, що багато кому це не подобається, і багато хто хоче це зірвати - ми свідомі цього, це не є секретом, але це цивілізаційний вибір України, і він, безумовно, буде реалізований, оскільки цього прагне український народ", - додав Перебийніс.

Нагадаємо, що Україна і Євросоюз підписали політичну частину Угоди про асоціацію 21 березня 2014 року на прохання української сторони. ЄС в односторонньому порядку скасував імпортні мита на українські товари у пакеті загальної допомоги Україні, внаслідок чого Київ отримає майже 500 млн євро на рік.

Економічна частина Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, що передбачає створення Зони вільної торгівлі, буде підписана 27 червня в Брюсселі за участі президента України Петра Порошенка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.