ЄС вважає, що Медведчук переведе конфлікт у дипломатичне русло - МЗС

Четвер, 26 червня 2014, 14:32

У Міністерстві закордонних справ України вважають, що підтримка федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель кандидатури Віктора Медведчука як парламентера з врегулювання ситуації на сході України зумовлена бажанням європейських лідерів перевести конфлікт у дипломатичну площину, передає Інтерфакс.

"Я розумію логіку Ангели Меркель. ЄС дуже зацікавлений в тому, щоб питання нашого конфлікту перейшло в дипломатичне русло і там залишалося. Зрозуміло, що якщо пан Медведчук може виявитися хорошим парламентером в цьому процесі, то вона, відповідно, буде відстоювати його кандидатуру", - сказала перший заступник міністра закордонних справ України Наталія Галібаренко на брифінгу в четвер, 26 червня, у Києві.

Вона зазначила, що на початку цих переговорів українську сторону представляв нинішній глава МЗС Павло Клімкін, який зараз перебуває за кордоном, а тепер ця місія перейшла до другого президента України Леоніда Кучми.

Як повідомляла прес-служба українського президента, за підсумками розмови федеральний канцлер Німеччини запропонувала, щоб в якості посередника для забезпечення діяльності роботи тристоронньої контактної групи у складі другого президента України Кучми, представника діючого голови ОБСЄ Хайді Тальявіні, посла РФ в Україні Михайла Зурабов до неї увійшов лідер руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

"Президент України та інші учасники розмови погодилися з пропозицією Ангели Меркель", - наголошувалося в повідомленні. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.