Ромпей та Баррозу: Підписання асоціації – не останній етап у наших відносинах

П'ятниця, 27 червня 2014, 10:41

Підписання Угоди про асоціацію – це не кінцевий пункт співпраці між Україною та Європейським Союзом, а перший крок по втіленню в життя цього амбітного договору, заявив президент Європейської ради Герман Ван Ромпей на церемонії підписання угод про асоціацію з Україною, Грузією та Молдовою.

Таким чином, Ромпей ясно дав зрозуміти, що Україна та ЄС і надалі активно працюватимуть над подальшим зближенням.

Він наголосив, що Угода про асоціацію значно покращить життя українців.

"Безвізовий режим, до якого ми прагнемо, зробить людей ближчими. Угода про асоціацію означає життя в європейській сім’ї, до якої ви справедливо належите", - звернувся Ромпей до українців.

Він наголосив на підтримці Європейським Союзом України в захисті її територіальної цілісності та запевнив у цілковитій солідарності європейських держав. "Це великий день для Європи", - підсумував Ромпей. 

Схожі заяви зробив президент Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу, який виступав після Ромпея. "Підписання угоди не означає завершення дороги. Це – не останній етап... Ми свідомі того, що ці країни хочуть подальшого зближення з ЄС, ми знаємо про їх європейський вибір", - заявив він.

Керівники ЄС також наголосили, що угоди про асоціацію з країнами Східного партнерства не матимуть негативного впливу на економіку Росії, попри неодноразово висловлювані побоювання Москви з цього приводу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: