Єврокомісія покарає Болгарію за співпрацю з Росією в газовому проекті "Південний потік"

Вівторок, 3 червня 2014, 12:19

У понеділок Єврокомісія відкрила наказуючу процедуру проти Болгарії за порушення під час підбору підрядника для прокладки газопроводу "Південний потік" і початку його будівництва, передає Преса України.

Про це повідомила прес-секретар Генеральної дирекції "Внутрішній ринок і послуги" Шанталь Хьюз.

"На думку Брюсселя, проект "Південний потік" порушує європейське законодавство і тому повинен бути припинений. Уряд Болгарії має строк в один місяць для відповіді на офіційне повідомлення про відкриття процедури", - сказала Хьюз.

Раніше міністр економіки Болгарії заявляв, що Болгарія, незважаючи ні на що, продовжить будівництво "Південного потоку" в цьому році.

Якщо Болгарія буде далі працювати в проекті "Південний потік" як наслідок Європейська комісія може направити справу до Європейського суду, який може накласти штраф на Болгарію.

"У нас є підстави вважати, що правила внутрішнього ринку, зокрема громадських замовлень, були порушені Болгарією", - зазначила вона.

Після такого рішення Міністерство економіки Болгарії повідомило про свою позицію з даного питання. У відомстві зазначили, що Болгарія завжди прагнула виконувати європейські норми, при будівництві "Південного потоку".

Раніше повідомлялося, що в тендері на будівництво "Південного потоку" переміг "Стройтрансгаз консорціум", до складу якого входять російська компанія ЗАТ "Стройтрансгаз" і болгарська Gazproekt Jug AD. 63% акцій російської ЗАТ "Стройтрансгаз" належать Геннадію Тимченко, який включений в санкційний список США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: