Блер відмовився від посади голови Європейської Ради

Вівторок, 3 червня 2014, 13:04

Тоні Блер повідомив оголосив, що не бачить себе кандидатом на пост голови Європейської Ради, повідомляє Euractive.

Як повідомлялося раніше, після виборів до Європейського парламенту, котрі привели до законодавчої гілки влади чисельних представників євроскептичних партій,  колишній прем’єр-міністр Великобританії намагався зайняти місце адвоката пан-європейської ідеї. Так, Блер запропонував свої послуги у якості неоплачуваного адвокат реформ ЄС канцлеру Німеччині Ангелі Меркель на зустрічі минулого тижня, тим самим викликавши хвилю чуток стосовно своєї зацікавленості у посаді голови Європейської  Ради.

Однак Блер, котрий володіє глобальним політичним консалтинговим бізнесом і досі обурює багатьох британців тим, як він поводив себе під час війни в Іраку, в понеділок спростував чутки стосовно свого можливого призначення головою європейської ради.

"Я не кандидат… цього не відбудеться", сказав Блер, відповідаючи на питання після своєї до лідерів бізнесу у Лондоні щодо майбутнього Європи.

Нагадаємо, що Блер, котрий приводив до перемоги Лейбористську партію Великобританії  три роки підряд протягом 1997-2007, був одним з головних кандидатів на посаду голови Європейської Ради у 2009. Тоді цей пост дістався бельгійцю Герману ван Ромпею.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: