В Берліні підтримують тристоронній діалог з РФ до підписання Угоди з Україною

Середа, 4 червня 2014, 11:16

Німеччина задіяла дипломатичні важелі для впливу на Україну з метою підштовхнути її до діалогу з Російською Федерацією щодо європейскього майбутнього Київа - це випливає з інтерв'ю Гернота Ерлера, відповідального за політику Східного партнерства та відносин з Росією в уряді ФРН, яке опублікувала Європейська правда.

Зокрема, пан Ерлер заявив про необхідність розпочати тристоронній діалог Україна-ЄС-РФ щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. За його словами, існує потреба "обговорити в тристоронньому форматі - за участю України, РФ та Євросоюзом - питання про сумісність ЗВТ Україна-ЄС із інтенсивним торгівельно-економічним обміном між Україною та РФ".

Для консультацій з цього приводу Ерлер відвідав Україну минулого тижня. Німецький посадовець стверджує, що висловлює спільну позицію країн Веймарського трикутника. Водночас, від інших країн цього формату (Франції та Польщі) досі не надходило повідомлень про підтримку даної ініціативи. Навпаки, ЄС завжди заперечував можливсть свого долучення до дискусії щодо Угоди.

 Гернот Ерлер також вважає, що наразі немає потреби у швидкому підписанні УА, але покладає на українську владу відповідальність за визначення дати підписання.

Як відомо, раніше ЗМІ повідомляли, що президент Петро Порошенко обговорював з європейськими посадовцями можливість відтермінування підписання угоди. Згодом сам Порошенко заявив, що не готовий підписати документ без відтермінування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.