Проект «Південний потік» загрожує болгарському уряду відставкою

Четвер, 5 червня 2014, 15:38

Рух за права і свободи, молодший член коаліції в болгарському уряді, закликав провести дострокові вибори. Це відбулося сьогодні, 5 червня, після того, як партія відкрито виступила проти бажання уряду продовжити будівництво "Південного потоку" незважаючи на попередження Європейської Комісії про те, що проект порушує правила ЄС. Про це повідомив Дневник.

Рух за права і свободи, ліберальна партія, поінформувала, що вона не погоджується зі своїм старшим партнером по парламентській коаліції, Болгарською соціалістичною партією, стосовно планів продовжити будівництво "Південного потоку".

Лютві Местан, лідер Руху, партії, котра в основному складається з етнічних турків, заявив у парламенті, що Болгарія "не повинна нічого робити проти Брюсселю", додавши, що країна повинна захищати свої національні інтереси "в співпраці, а не в конфронтації " з Європою.

Местан додав , що нинішній кабінет, обраний у травні минулого року, не може виконувати свій мандат і закликав до проведення дострокових виборів 30 листопада або 7 грудня.

Ця заява стала шоком для Болгарської соціалістичної партії Сергія Станішева, який також є президентом Партії європейських соціалістів. Незважаючи на неодноразові попередження на найвищому рівні ЄС, його партія заявила, що будівництво "Південного потоку" буде продовжуватися, як було заплановано.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.