Сербія може призупинити реалізацію "Південного потоку"

Понеділок, 9 червня 2014, 12:06

Внаслідок позиції Болгарії Сербія змушена відкласти початок реалізації проекту "Південний потік", повідомляє Інтерфакс.

"Поки не завершаться переговори Болгарії з Брюсселем, а також ЄС з Росією, ми будемо простоювати. Або до тих пір, поки Росія не змінить позицію. У будь-якому випадку результат обох сценаріїв означає відстрочку робіт в нашій країні", - заявила в понеділок, 9 червня віце-прем'єр і міністр енергетики Сербії Зорана Михайлович.

Нагадаємо, напередодні глава болгарського уряду Пламен Орешарски розпорядився припинити всі роботи в рамках проекту "Південний потік" в Болгарії. За його словами, це рішення буде діяти до завершення розгляду в Європейській комісії, де вважають, що цей проект не відповідає антимонопольним нормативами ЄС.

Втім, незабаром заяву віце-прем'єра було частково спростовано прем'єр-міністром Сербії Александаром Вучичем. За його словами, поки робота в рамках проекту будівництва газопроводу "Південний потік" йде за планом. "Такі рішення приймає уряд, а уряд не засідав. У нас все йде, як і було заплановано. Якщо будуть якісь зміни, то уряд прийме рішення, і ви будете про це повідомлені", - заявив прем'єр-міністр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.