Нові санкції ЄС проти Росії вже готові. Їх ухвалять сьогодні

Доповнено по санкціях
Середа, 16 липня 2014, 13:00

Саміт ЄС, який відбудеться сьогодні, 16 липня, у Брюсселі, ухвалить рішення про розширення санкцій проти Росії.

Про це повідомили у Брюсселі напередодні саміту, який розпочнеться ввечері, інформує джерело агенції УНІАН.

"Це буде як "друга стадія плюс". Посли країн-членів ЄС напередодні підготували відповідні пропозиції, але все будуть вирішувати на саміті", - сказав співрозмовник.

Він уточнив, що запропоновано розширити санкції проти російських компаній, але яких саме, ще невідомо.

Як інформує Bloomberg з власних джерел, ЄС буде домагатися припинення фінансування нових російських проектів по лінії Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР). Також Євросоюз може наказати Європейського інвестиційного банку (EIB) припинити фінансування нових проектів у держсекторі РФ.

15 липня про готовність ЄС ввести санкції проти Росії говорив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський після зустрічі з президентом України Петром Порошенком.

"Це (санкцiї - ЄП) є предметом iнтенсивних дипломатичних переговорiв i всерединi ЄС, і мiж нами та США. Бiльш-менш ми вже знаємо, яке рiшення буде завтра (в середу - ЄП) оголошено", - сказав Сiкорський журналiстам у вiвторок увечерi в Києвi, передає Інтерфакс.

При цьому вiн не розкрив сутi можливих рiшень, оскiльки не захотiв випереджати рiшення керiвництва держав.

Крім того, джерела в Брюсселі стверджують, що будуть заморожені двосторонні проекти ЄС та Росії, а також введено ембарго на товари військового призначення, "яке, по суті, вже діє".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.