Кіпр і Саудівська Аравія спростували купівлю кримського зерна

П'ятниця, 18 липня 2014, 13:19

Зерно нового врожаю не експортувалося з Криму в Саудівську Аравію і на Кіпр, стверджують в МЗС України.

Про це в п'ятницю повідомила Українська аграрна асоціація.

Країни визнають, що купівля кримського зерна є незаконною. МЗС України спростовує інформацію Россільгоспнагляду про експорт зерна нового врожаю з Криму в Саудівську Аравію і на Кіпр в обхід санкцій ЄС до анексованої території.

"Посольство України в Саудівській Аравії отримало підтвердження від саудівської сторони про недостовірність інформації про нібито експорт кримського зерна до королівства. Представник Міністерства сільського господарства Саудівської Аравії запевнив, що країна не співпрацює з анексованим Кримом, як того і вимагає міжнародне законодавство", - йдеться у відповіді МЗС України.

Що стосується аналогічної інформації про Кіпр, то в МЗС України також зазначили, що отримали офіційну ноту МЗС Кіпру, в якій кіпрська сторона поінформувала про чітке дотримання рішень Ради ЄС від 26 березня 2014 року "Щодо обмежень на імпорт в ЄС походження товарів з Криму і Севастополя у відповідь на незаконну анексію Криму і Севастополя".

"За результатами перевірки, здійсненої МЗС Кіпру, інформація Росспоживнагляду про можливий імпорт з 23 червня 2014 року 4,6 тис. тонн ячменю походженням з Автономної Республіки Крим України не підтвердилася", - йдеться в ноті.

Нагадаємо, Россільгоспнагляд заявив про відправлення з Криму на експорт понад 27 тис. тонн зерна нового врожаю. Згідно з повідомленням, до Саудівської Аравії з 23 червня відвантажено 22,648 тис. тонн кримського зерна, на Кіпр - 4,6 тис. тонн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: